Chat with us, powered by LiveChat

İş gezisi Türkiye: bunun için vize gerekir

Bir iş gezisinde Türkiye ‘ye gittiğinizde, şanslısınız. Türkiye, iş için orada olduğunuzda bile ziyaret etmek için heyecan verici bir yerdir.

Ama unutmayın: bir vizeye ihtiyacınız olacak. Size iş gezisi hazırlamak ve bölgeyi keşfetmek konsantre böylece size yardımcı olur.

Türkiye ‘Nin ne tür iş vizesi var?

Bazı ülkelerde arasında seçim yapmanız gereken iş vizesi birçok farklı türleri vardır. Onlar ziyaret ettiğiniz iş türüne bağlı olarak değişebilir, hangi ülkeden geliyor, ve eğer oradayken gezi yapmak için gidiyoruz. Neyse ki, bu süreç genellikle Türkiye için çok karmaşık değildir.

İş vizesi ile ilgili olarak, Türkiye ‘Nin sadece bir seçeneği vardır ve bu bir (turist) e-vize. Bu vize tatil veya kısa bir iş ziyareti için geçerlidir. Türkiye ‘de çalışan bir şirketi istihdam edecek misin? O zaman ne yazık ki bir iş vizesi kullanamazsınız.

Bunlar Hollandaca için bir Türk iş vizesi ana özellikleri şunlardır:

  • Bu bir e-vize: bize detayları vermek ve biz sizin için geri kalanı ayarlayacağız. Türkiye ‘de vizeyi kendi başına halletmek için deneyebilirsiniz, ancak bu çok zaman alıcı ve bu günümüzde hala herhangi bir havaalanında olabilir garanti yoktur. E-vize resmi bir belgedir.
  • Bu bir “çoklu giriş vizesi”: ülkeye girebilir ve vize hala geçerli olduğu sürece, istediğiniz sıklıkta bırakabilirsiniz.
  • Bu sadece iş gezisi Türkiye için geçerlidir. Bu, Türkiye ‘de bir iş almak planlıyorsanız geçerli olmadığı anlamına gelir: bunun Için bir iş vizesi gerekir. Bunları elde etmek için bir Türk Büyükelçiliği veya konsolosluğuna gitmek gerekir.

Türkiye ‘ye ne kadar iş gezisi yapabilirsiniz?

İş vizesi ile Türkiye ‘de 90 gün kalabilir ve vize verildiği tarihten itibaren 6 aya kadar geçerli olur. 90 gün de daha kısa konaklamalarda bir dizi bölünebilir, çünkü vize bir “çoklu giriş vizesi”.

Konaklamandan uzatabilir misin?

İş vizesini yenileyemezseniz: 90 günden fazla bir süre Türkiye ‘de kalmak istiyorsanız, ikamet izni için başvurmalısınız. İş vizesi süresi dolmadan bunu yapmak, aksi takdirde ülkede yasadışı. Bu yüzden zamanında düzenleyin!

Türk iş vizesi için nasıl başvurabilirsiniz?

Türk iş vizesi için başvuru çok basittir. Burada size genel bir bakış vermek için bir adım Kılavuzu:

  1. Seyahat belgenizi (pasaport veya kimlik kartı) ve uçuşunuzun ayrıntılarını eldeki tutun.
  2. Sipariş sayfasınagidin.
  3. İstenen bilgileri doldurun.
  4. Ödeme. Bu güvenli bir ortamda yapılır. Türkiye vizesi 33,95 avro. Ne yazık ki şu anda kredi kartı ile ödemek mümkün değildir, biz bu konuda çalışıyoruz.
  5. Eğer ödeme yaptıktan sonra, hemen isteğiniz üzerinde çalışmaya başlayacağız. Vize hazır olduktan sonra bir e-posta ve SMS alacaksınız. Genellikle aynı gün vize alırsınız, ancak ertesi gün daha sonra.
  6. Vize yazdırmayı unutmayın ve iş gezisinde sizinle almak. Pasaport veya kimlik kartı ile tutun, çok kolay.

Uygulama işlemi ne kadar sürebilir?

İşlem zamanlarımız hızlı olsa da, beklenmeyen gerilmeler oluşabilir. Örneğin, bir pasaport Türkiye ‘ye vardığınızda en az altı ay süreyle geçerli olmalıdır. İsteğiniz sırasında bu koşulu karşılamadı ve bu zaman alır bulmak yeni bir seyahat belgesi istemek gerekir.

Bu yüzden son dakikada şaşıracaksınız, böylece iş gezisi Türkiye vize iyi öncedendüzenlemek için çok değerli!

Bir geziye sizinle aşağıdaki şeyleri almanızı öneririz

Bu gümrük sınır ekstra kontrol edecektir mümkündür. O zaman, her durumda, vize ve pasaport veya kimlik kartı ne zaman ileri geri (ya da transit), hangi şirket gidiyoruz ve hangi otel veya otellerde kaldığınız görmek belgeleri ile varsa yararlıdır. Türkiye ‘ye iş seyahatiniz hakkında daha spesifik bilgi edinmek istiyorsanız, seyahat sırasında izin verilen ve ne olmadığı hakkında, lütfen Türk Konsolosluğuna başvurun.

 

This post is also available in: Nederlands (Hollandaca) English (İngilizce) Deutsch (Almanca) Français (Fransızca) Magyar (Macarca) Italiano (İtalyanca) Español (İspanyolca)