Chat with us, powered by LiveChat

FAQ Turcja

FAQ Turcja

Poniżej znajdują się najczęściej zadawane pytania dotyczące wizy dla Turcji.

Co to jest wiza?

Wiza jest naklejką lub stemplem na paszporcie, który jest wydawany przez rząd turecki. Daje to pozwolenie na wjazd i pobyt w kraju. W ten sposób Turcja może kontrolować, kto wchodzi do kraju. Jako podróżnik, masz obowiązek, aby dowiedzieć się, czy potrzebujesz wizy na wycieczkę lub wakacje do Turcji.

This post is also available in:
Nederlands (holenderski) English (angielski) Türkçe (turecki) Deutsch (niemiecki) Français (francuski) Български (bułgarski) Dansk (duński) Suomi (fiński) Ελληνικα (grecki) Magyar (węgierski) Italiano (włoski) Malti (maltański) Português (portugalski, Brazylia) Română (rumuński) Русский (rosyjski) Español (hiszpański) Svenska (szwedzki) Ukrainian (ukraiński) Tiếng Việt (wietnamski)

Co to jest e-wiza?

Wiza elektroniczna jest wizą w formie elektronicznej. Dzięki temu dokumentowi cyfrowemu masz oficjalnie prawo wstępu i pobytu w Turcji. Zanim umówisz się na e-wizę przed wyjazdem, można uniknąć konieczności spędzenia godzin na lotnisku w Turcji kolejkowanie na wizę. Chociaż Twoja e-wiza jest dostępna cyfrowo, zawsze Radzimy mieć wydruk (druk) e-wizy w podróży.

This post is also available in:
Nederlands (holenderski) English (angielski) Türkçe (turecki) Deutsch (niemiecki) Français (francuski) Български (bułgarski) Dansk (duński) Suomi (fiński) Ελληνικα (grecki) Magyar (węgierski) Italiano (włoski) Malti (maltański) Português (portugalski, Brazylia) Română (rumuński) Русский (rosyjski) Español (hiszpański) Svenska (szwedzki) Ukrainian (ukraiński) Tiếng Việt (wietnamski)

Czy potrzebuję wizy lub e-wizy Turcja?

Czy masz obywatelstwo holenderskie? Następnie potrzebujesz wizy lub wizy elektronicznej, aby podróżować do Turcji. Możesz zamówić e-wizę od nas.

Czy obywatelstwo tureckie? Czy masz obywatelstwo holenderskie i tureckie? Wtedy nie potrzebujesz wizy lub e-wizy dla Turcji.

Czy nie masz obywatelstwa tureckiego, a także holenderski? Często potrzebna jest wiza lub e-wiza. Mamy aktualną listę krajów, dla których obowiązkowe jest posiadanie wizy na wjazd do Turcji. Prosimy o kontakt z naszym biurem obsługi klienta , jeśli chcesz wiedzieć, czy potrzebujesz wizy.

This post is also available in:
Nederlands (holenderski) English (angielski) Türkçe (turecki) Deutsch (niemiecki) Français (francuski) Български (bułgarski) Dansk (duński) Suomi (fiński) Ελληνικα (grecki) Magyar (węgierski) Italiano (włoski) Malti (maltański) Português (portugalski, Brazylia) Română (rumuński) Русский (rosyjski) Español (hiszpański) Svenska (szwedzki) Ukrainian (ukraiński) Tiếng Việt (wietnamski)

Jak długo ważna jest e-wiza dla Turcji?

Od daty wejścia w życie wizy, te 180 dni (około pół roku) są ważne. Data wejścia w życie i Data wygaśnięcia E-wizy są wskazane na E-wizę.

W okresie ważności wizy, można podróżować do Turcji tak często, jak chcesz. Planują Państwo podróż do Turcji kilka razy w ciągu pół roku? Wtedy nie trzeba kupować nowej wizy, ponieważ można po prostu ponownie wykorzystać wizę. Warto wiedzieć!

Umysł; Okres pobytu w Turcji nie może przekraczać 90 dni.

This post is also available in:
Nederlands (holenderski) English (angielski) Türkçe (turecki) Deutsch (niemiecki) Français (francuski) Български (bułgarski) Dansk (duński) Suomi (fiński) Ελληνικα (grecki) Magyar (węgierski) Italiano (włoski) Malti (maltański) Português (portugalski, Brazylia) Română (rumuński) Русский (rosyjski) Español (hiszpański) Svenska (szwedzki) Ukrainian (ukraiński) Tiếng Việt (wietnamski)

Ile kosztuje Turcja e-wiza?

Indyk e-wiza kosztuje €23,95 za osobę. Jest to tańsze niż na lotnisku! N.B. nie możemy zagwarantować, że możesz zakupić wizę na dowolnym lotnisku w Turcji. Dlatego gorąco polecamy E-e-wiza Turcja kosztuje €23,95 za osobę. Jest to tańsze niż na lotnisku! N.B. nie możemy zagwarantować, że możesz zakupić wizę na dowolnym lotnisku w Turcji. Dlatego zalecamy zakup e-wizy, a najlepiej zrobić to z wyprzedzeniem.

This post is also available in:
Nederlands (holenderski) English (angielski) Türkçe (turecki) Deutsch (niemiecki) Français (francuski) Български (bułgarski) Dansk (duński) Suomi (fiński) Ελληνικα (grecki) Magyar (węgierski) Italiano (włoski) Malti (maltański) Português (portugalski, Brazylia) Română (rumuński) Русский (rosyjski) Español (hiszpański) Svenska (szwedzki) Ukrainian (ukraiński) Tiếng Việt (wietnamski)

Czy e-wiza gwarantuje dostęp do Turcji?

Czy moje dane są bezpieczne?

Wykorzystujemy bezpieczne połączenie (HTTPS). Dane osobowe, o które wnioskujemy, to tylko te dane, których potrzebujemy, aby móc ubiegać się o E-wizę. Nie wykorzystujemy tych danych osobowych w jakikolwiek sposób. Nie są one również odsprzedawać stronom trzecim lub wykorzystywane do celów komercyjnych. Jeśli chcesz, abyśmy usunli Twoje dane, jest to możliwe. Wniosek można przesłać pocztą elektroniczną.

Twoja płatność może zakończyć się niepowodzeniem lub anulować samodzielnie. W takim przypadku przechowujemy dane przez maksymalnie 48 godzin. Po dostarczeniu e-wizy przechowujemy Twoje dane do dnia wejścia w życie Twojej e-wizy. Specjalne dane osobowe (numer paszportu, Data wydania, Data wygaśnięcia) są usuwane 72 godzin po wydaniu wizy.

This post is also available in:
Nederlands (holenderski) English (angielski) Türkçe (turecki) Deutsch (niemiecki) Français (francuski) Български (bułgarski) Dansk (duński) Suomi (fiński) Ελληνικα (grecki) Magyar (węgierski) Italiano (włoski) Malti (maltański) Português (portugalski, Brazylia) Română (rumuński) Русский (rosyjski) Español (hiszpański) Svenska (szwedzki) Ukrainian (ukraiński) Tiếng Việt (wietnamski)

Jaki jest numer dokumentu paszportu lub dowodu tożsamości?

Numer dokumentu holenderskiego paszportu lub dowodu tożsamości składa się z kombinacji liter i cyfr i zawsze zaczyna się od 2 liter. W sumie jest 9 znaków.

W holenderskich numerów dokumentów litera O nie występuje. Jest to zawsze numer 0.

Uwaga: Twój dokument będzie również zawierać numer ubezpieczenia społecznego. NIE jest to numer dokumentu. Numer dokumentu jest szczególnie powiązany z Twoim paszportem lub identyfikatorem. Gdy użytkownik zażąda nowego paszportu lub dowodu tożsamości, numer dokumentu zmieni się również. Należy upewnić się, że podać nam poprawny numer dokumentu.

Numer paszportu znajduje się na prawo od imienia i nazwiska, pod nagłówkiem “numer dokumentu”. Na karcie identyfikacyjnych znajdziesz numer w prawym górnym rogu, pod nagłówkiem “numer dokumentu”.

Przeczytaj więcej na temat okresu ważności paszportu lub dokumentu tożsamości tutaj .

This post is also available in:
Nederlands (holenderski) English (angielski) Türkçe (turecki) Deutsch (niemiecki) Français (francuski) Български (bułgarski) Dansk (duński) Suomi (fiński) Ελληνικα (grecki) Magyar (węgierski) Italiano (włoski) Malti (maltański) Português (portugalski, Brazylia) Română (rumuński) Русский (rosyjski) Español (hiszpański) Svenska (szwedzki) Ukrainian (ukraiński) Tiếng Việt (wietnamski)

Jakie dokumenty muszę podróżować z dzieckiem?

Gdy podróżujesz za granicę z małoletnim dzieckiem, musisz być w stanie udowodnić, że masz pozwolenie od rodzica z autorytetem. Na stronie internetowej holenderskiego rządu można znaleźć więcej informacji na ten temat, a także formularz zgody.

Wiza jest obowiązkowa dla małoletniego dziecka. Oznacza to, że dziecko musi mieć również własny dokument podróży, czyli paszport lub dowód osobisty, ponieważ Wiza nie jest ważna.

This post is also available in:
Nederlands (holenderski) English (angielski) Türkçe (turecki) Deutsch (niemiecki) Français (francuski) Български (bułgarski) Dansk (duński) Suomi (fiński) Ελληνικα (grecki) Magyar (węgierski) Italiano (włoski) Malti (maltański) Português (portugalski, Brazylia) Română (rumuński) Русский (rosyjski) Español (hiszpański) Svenska (szwedzki) Ukrainian (ukraiński) Tiếng Việt (wietnamski)

Jaki jest termin dostawy indyka E-Visa?

Zamówione dla 23,59 godzin, następnego dnia jest w domu. Zazwyczaj otrzymasz E-wizę w ciągu 12 godzin.

Również w weekendy można zamówić indyka e-wizy.

Wszystkie zamówienia są: Jeśli nie otrzymasz e-wizy w ciągu 48 godzin, prosimy o kontakt z naszym biurem obsługi klienta.

This post is also available in:
Nederlands (holenderski) English (angielski) Türkçe (turecki) Deutsch (niemiecki) Français (francuski) Български (bułgarski) Dansk (duński) Suomi (fiński) Ελληνικα (grecki) Magyar (węgierski) Italiano (włoski) Malti (maltański) Português (portugalski, Brazylia) Română (rumuński) Русский (rosyjski) Español (hiszpański) Svenska (szwedzki) Ukrainian (ukraiński) Tiếng Việt (wietnamski)

Chciałbym pilnie ubiegać się o wizę do Turcji, może to być?

Tak, jest to możliwe. W dni robocze (od poniedziałku do piątku) między 8:30 a 16:00 można zaznaczyć pole “Rush” na formularzu zamówienia. Wizę otrzymasz w ciągu 2 godzin. Będzie to kosztować 7,50 dodatkowych. Jednak zawsze radzimy zamówić wizę z wyprzedzeniem, tak, że na pewno nigdy nie dostaniesz żadnych niespodzianek. Tylko taki cichy pomysł prawo?

This post is also available in:
Nederlands (holenderski) English (angielski) Türkçe (turecki) Deutsch (niemiecki) Français (francuski) Български (bułgarski) Dansk (duński) Suomi (fiński) Ελληνικα (grecki) Magyar (węgierski) Italiano (włoski) Malti (maltański) Português (portugalski, Brazylia) Română (rumuński) Русский (rosyjski) Español (hiszpański) Svenska (szwedzki) Ukrainian (ukraiński) Tiếng Việt (wietnamski)

Czy mogę ubiegać się o wizę z Visum4me bez ważnego holenderskiego dowodu tożsamości?

Tak, jest to możliwe, wystarczy przejść przez proces zamawiania , aby sprawdzić, czy można zaznaczyć swoją narodowość na formularzu zamówienia. W takim przypadku możesz wypełnić zamówienie, a my zorganizujemy dla Ciebie wizę. Czy Twoje obywatelstwo nie pomiędzy? Niestety, nie jesteśmy w stanie ubiegać się o wizę.

Mamy aktualny przegląd narodowości, które wymagają ważnej wizy, aby wjechać do Turcji. Jeśli nie masz pewności, czy wymagana jest wiza, skontaktuj się z naszym biurem obsługi klienta .

This post is also available in:
Nederlands (holenderski) English (angielski) Türkçe (turecki) Deutsch (niemiecki) Français (francuski) Български (bułgarski) Dansk (duński) Suomi (fiński) Ελληνικα (grecki) Magyar (węgierski) Italiano (włoski) Malti (maltański) Português (portugalski, Brazylia) Română (rumuński) Русский (rosyjski) Español (hiszpański) Svenska (szwedzki) Ukrainian (ukraiński) Tiếng Việt (wietnamski)

Zamów e-wizę dla Turcji bezpośrednio---->

Twoja e-wiza jest umówiona w ciągu 12 godzin.

This post is also available in: Nederlands (holenderski) English (angielski) Türkçe (turecki) Deutsch (niemiecki) Français (francuski) Български (bułgarski) Dansk (duński) Suomi (fiński) Ελληνικα (grecki) Magyar (węgierski) Italiano (włoski) Malti (maltański) Português (portugalski, Brazylia) Română (rumuński) Русский (rosyjski) Español (hiszpański) Svenska (szwedzki) Ukrainian (ukraiński) Tiếng Việt (wietnamski)